Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Anisette (λικέρ με γλυκάνισο)



Ο γλυκάνισος είναι μικρός, σκληρός καρπός με πικάντικη, γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία για μπισκότα και κέικ και ως βασικό συστατικό σε μια μεγάλη γκάμα λικέρ και ποτών με γεύση. Απο το γλυκανισο φτιαχνεται και ενα λικερ ιδιαιτερα γνωστο στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, το Anisette.



Υλικά 

2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένα γλυκάνισο (μπορούμε να τρίψουμε τους σπόρους σε γουδί ή σε μηχανής άλεσης του καφέ)
3 φλιτζάνια ρακί ή τσίπουρο με ουδέτερη γεύση
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε το  θρυμματισμένο γλυκάνισο και το ρακί σε ένα γυάλινο  βάζο. Κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήστε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για ένα τουλάχιστον μήνα. Φιλτράρουμε με φίλτρα του καφέ. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Αφήστε να κρυώσει το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου. Το προσθέτουμε στο ποτό μας και περιμένουμε το λιγότερο άλλες δυο εβδομάδες.  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου