Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Σπιτικό λιμοντσέλο




Φτιάξτε το δικό σας λιµοντσέλο, διατηρήστε το στην κατάψυξη και σερβίρετέ το σε σφηνάκια µετά το γεύµα.

Υλικά (για λικέρ 1.750 ml)
   8 -  10 λεµόνια
    1 λίτρo ρακί ή τσίπουρο  (χωρίς έντονη μυρωδιά)
    500 γρ. ζάχαρη
    300 ml νερό
    200 ml χυµός λεµονιού (έχει το φυσικό συντηρητικό κιτρικό οξύ)

Εκτέλεση
         1.    Αφαιρούµε από τα λεµόνια µόνο τις κίτρινες φλούδες  (όχι το άσπρο γιατί πικρίζει) µε τον πατατοκαθαριστή.
        2 .    Σε δυο γυάλινα βάζα  που κλείνουν με καπάκι (σαν αυτά που βάζουμε το μέλι)   βάζουµε τις φλούδες µε το ποτό και αφήνουµε σε σκοτεινό ντουλάπι  τουλάχιστον  τέσσερις εβδοµάδες, ώστε να αποκτήσει κίτρινο χρώµα. Για όσους έχουν υπομονή θα πρότειναμε να περιμένουμε συνολικά οκτώ εβδομάδες, τα αρώματα και η απώλεια της γεύσης του οινοπνεύματος θα αποζημιώσουν την υπομονή σας).  Σουρώνουµε το µείγµα και πετάµε τις φλούδες.
          3.      Ετοιµάζουµε ένα σιρόπι µε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυµό, βράζοντας τόσο όσο να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουµε να κρυώσει και το ρίχνουµε στο ποτό. Το διατηρούµε στην άκρη τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόµη και το µοιράζουµε σε γυάλινα µπουκάλια. Τα φυλάµε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου