Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Λικέρ από φύλλα δάφνης



Για ένα διαφορετικό Λικέρ με το διακριτικό άρωμα των φύλλων της δάφνης.

 Υλικά

25 φύλλα δάφνης
Μισό λίτρο τσίπουρο
Μισό λίτρο νερό
400  γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα δάφνης μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά. Προσθέτουμε το τσίπουρο, κλείνουμε το δοχείο και το αφήνουμε για ένα μήνα, σε σκιερό ντουλάπι. Φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το σιρόπι μόλις κρυώσει στο δοχείο, ξανακλείνουμε και το αφήνουμε για άλλες 30 μέρες. Μετά  φιλτράρουμε το ποτό και το αφήνουμε στο κλειστό δοχείο για 3 μήνες για να ολοκληρωθεί η ζύμωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου