Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Λικέρ Φράουλας



Υλικά
1 κιλό ώριμες  φράουλες
700 λίτρα τσίπουρο με ουδέτερη γεύση

Σιρόπι
350 γρ.  ζάχαρη
350 γρ.  νερό
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:

Διαλέγουμε ώριμες φράουλες, τις πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.  Τις πολτοποιούμε στο μούλτι.  Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το τσίπουρο μέσα στο ψυγείο για μια βδομάδα.   Τις στραγγίζουμε μέσα σε τούλι (ή με το σουρωτήρι). Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε κατσαρόλα και το βράζουμε για πέντε λεπτά. Όταν κρυώσει το σιρόπι ενώνουμε τα δυο υλικά  τα βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και τις αφήνουμε μέσα στο ψυγείο να ωριμάσουν για μια εβδομάδα.
Για να αποκτήσει ένα πιο διαυγές χρώμα το λικέρ μας, φιλτράρετε το με ένα χάρτινο φίλτρο του γαλλικού καφέ.  Οι φράουλες που περίσσεψαν δεν πετιούνται γιατί μπορούν να γίνουν μαρμελάδα!
Καλόπιοτο σε όσους το φτιάξουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου