Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Λικέρ μέντα




Κάθε ποτό που περιέχει μέντα αποκτά έντονο άρωμα και υπέροχη πικάντικη γεύση. Οι ιδιότητες της μέντας είναι κυρίως αντισηπτικές, χωνευτικές και τονωτικές. Έτσι ένα λικέρ μέντας  θα σας  χαρίσει καθαρή αναπνοή, να σας ξεδιψάει και να σας δροσίζει.

Υλικά:

1 λίτρο τσίπουρο
φλούδα ενός λεμονιού (μόνο το κίτρινο)
500 γραμ. ζάχαρη
500 ml νερό εμφιαλωμένο (για να μην έχει πολύ χλώριο)
40 φύλλα μέντας

Εκτέλεση:

     Πλένουμε τα φύλλα μέντας. Στεγνώνουμε τα φύλλα με μια πετσέτα. Κρατάμε μόνο φύλλα και πετάμε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα για να βγει το άρωμα τους. Ρίχνετε τη μέντα και τη φλούδα λεμονιού σε ένα βάζο. Σκεπάζετε με το τσίπουρο  και το αφήνετε να μουσκέψει για 1,5  μήνα κουνώντας το περιστασιακά. Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε τα φύλλα με σουρωτήρι και στη συνέχεια τα φιλτράρουμε. Ετοιμάζετε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε τη τσικουδιά  μέντας με το σιρόπι και γεμίζετε μπουκάλια. Αφήνουμε  το λικέρ να ωριμάσει στο ψυγείο  για 2-3 εβδομάδες  πριν αρχίσουμε να το σερβίρουμε.
To κανονικό χρώμα του λικέρ  είναι η ώχρα. Για να αποκτήσει έντονο πράσινο χρώμα θα πρέπει να προσθέσουμε  χρώμα ζαχαροπλαστικής (δε θα το πρότεινα).  Σερβίρετε το λικέρ δροσερό από το ψυγείο ή σε ένα ποτήρι με  παγάκια. Καλή επιτυχία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου