Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Λικέρ με διόσμο και μάραθο




Ο μάραθος (Fennel - Foeniculum graveolens) είναι ποώδες και αρωματικό φυτό.  Έχει βαθυπράσινα αραχνοειδή φύλλα, έντονα δροσερή γεύση, η δε βολβώδης ρίζα του "το φινόκιο"μοσχοβολάει από μακριά, όταν είναι φρέσκια. Ο άνηθος (Anithum graveolens) με τη γλυκιά, δροσερή  και  ντελικάτη γεύση του  σε συνδυασμό με το μάραθο με το  μεθυστικό και πιπεράτο του  άρωμα μπορούν να μας δώσουν ένα μοναδικό λικέρ.

Υλικά
   2 ματσάκια δυόσμο
   2 ματσάκια μάραθο
  1 λίτρο τσίπουρο με ουδέτερη γεύση
  ½ κιλό ζάχαρη
  ½ λίτρο νερό

Οδηγίες
        Πλένουμε το μάραθο και το δυόσμο και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε σε σκοτεινό ντουλάπι σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και περιμένουμε ένα μήνα. Φιλτράρουμε  με χάρτινο φίλτρο του καφέ.  Φτιάχνουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα με το τσίπουρο. Γεμίζουμε τα γυάλινα  μπουκάλια και το αφήνουμε στο  ψυγείο να ωριμάσει  για δύο βδομάδες ακόμα. Μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση. Πίνεται πολύ ωραία  παγωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου