Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Λικέρ σοκολάτας



Η ανάμειξη σοκολάτας και αλκοόλ είναι η μοναδική τέχνη εκτός από τη μουσική που θα έπρεπε να επιτρέπεται στους αγγέλους», λέει ο Λουίς Μπουνιουέλ.
Ένα υπέροχα ευωδιαστό λικέρ με την αγαπημένη μας σοκολάτα!

Υλικά συνταγής:

Ζάχαρη: 400 γραμμάρια
Νερό: 300 γραμμάρια
Σκόνη κακάο (ή ρόφημα σοκολάτας): 5 κουταλιές σούπας
Τσίπουρο (με ουδέτερη γεύση): 750 γραμμάρια
Βανίλια:    2 φακελάκια

Οδηγίες:

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό, την ζάχαρη και το κακάο  στην φωτιά. Ανακατεύετε τακτικά, μέχρι να βράσει και να αναμειχθούν τα υλικά. Σιγοβράζετε για άλλα 6 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
2. Το βάζετε σε μπουκάλι ή γυάλα, μαζί με το ποτό και τη βανίλιας. Κλείνετε καλά και φυλάτε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα. Κάθε μία - δύο μέρες, κουνάτε το μπουκάλι.
3. Περνάτε το λικέρ από  φίλτρο του καφέ  και το φυλάτε σε γυάλινο μπουκάλι.
4. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και αφήνετε να ωριμάσει στο ψυγείο  για μια ακόμη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου