Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Λικέρ καφέ



Υλικά

 200γρ φρεσκοαλεσμένου και χοντροκομμένου καφέ
1 λίτρο τσίπουρο
500γρ. ζάχαρη
500ml νερό

Εκτέλεση

     Ρίχνετε τον καφέ μέσα στο τσίπουρο και τα αφήνετε σε ένα κλειστό  γυάλινο βάζο ένα μήνα. Το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος, ανακινώντας το κάθε 2 - 3 ημέρες. Φτιάχνετε σιρόπι την ζάχαρη με το νερό και  το ρίχνετε όταν κρυώσει μέσα στο διάλυμα και το φυλάτε 7 μέρες ακόμα. Μετά το στραγγίζετε με φίλτρο καφέ  και το μοιράζουμε σε μικρότερα μπουκάλια ποτού και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου