Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Λικέρ από κουκούτσι βερίκοκου



Λικεράκι βερίκοκο, και μάλιστα φτιαγμένο από τα κουκουτσάκια που συνήθως πετάμε! Για να το φτιάξουμε θα χρειαστεί να μαζεύουμε σιγά σιγά τα κουκούτσια απο τα βερύκοκα που τρώμε σε ένα ανοιχτό μπολ.  
Υλικά:
1 λίτρο τσίπουρο
100 κουκούτσια από βερίκοκο
400 γρ ζάχαρη
500 ml νερό

Εκτέλεση :
Σπάσε τα κουκούτσια ένα, ένα και κράτησε το αμύγδαλο που έχουν μέσα. Σε ένα μεγάλο βάζο  ρίξε τα αμύγδαλα μαζί με το τσίπουρο και το αφήνουμε σε σκοτεινό ντουλάπι  για τουλάχιστον ένα  μήνα. Ανακίνησε το βάζο 1-2 φορές την εβδομάδα. Σουρώστε με σουρωτήρι να φύγει το αμυγδαλάκι. Για το σιρόπι  βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και άφησε να πάρουν μια βράση. Αφού κρυώσει ανάμειξέ το με το τσίπουρο και μοίρασε το σε δύο αποστειρωμένα μπουκάλια. Μπορούμε να το φιλτράρουμε με χάρτινα φίλτρα του καφέ. Το διατηρούμε στο ψυγείο. Η γεύση του θυμίζει αμαρέτο. Καλή Επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου