Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Λικέρ κεράσι





Υλικά

1 ½ κιλο κεράσια
400 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο τσίπουρο με ουδέτερη γεύση
500 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρύφαλλα


Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, που κλείνει καλά, μαζί με τη ζάχαρη σε στρώσεις και προσθέτουμε το τσίπουρο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Κλείνουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε για 5 εβδομάδες σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι, ανακινώντας 2-3 φορές την εβδομάδα για να λιώσει η ζάχαρη. Στο τέλος αφαιρούμε τα κεράσια και περνάμε το λικέρ από  χάρτινο φίλτρο καφέ για να μείνει διάφανο. Προσθέτουμε το νερό. Βάζουμε το λικέρ σε γυάλινο μπουκάλι και το φυλάμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου