Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Λικέρ μήλο




Yλικά:
10 μυρωδάτα μήλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 λεμόνι (και το χυμό του και το ξύσμα)
2 φλιτζάνιa νερό
1 λίτρο τσίπουρο καλής ποιότητας
3 ξυλάκια κανέλας
5 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τσίπουρο (μαζί με τα κουκούτσια) σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και  τοποθετούμε το  βάζο σε ένα ντουλάπι για ένα τουλάχιστον  μήνα. Στη συνέχεια σουρώνουμε με σουρωτήρι να μείνει μόνο το υγρό. Για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι να πάρουν μα βράση. Όταν κρυώσουν τα προσθέτουμε στο ποτό μας αφού τα έχουμε βάλει σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι. Φυλάμε σε δροσερό μέρος για είκοσι ημέρες. Φιλτράρουμε πολύ καλά με φίλτρο του καφέ έτσι ώστε να πάρουμε καθαρό υγρό χωρίς ίχνος από υπολείμματα μήλου. Αν έχετε υπομονή αφήστε να περάσουν 2-3 μήνες πριν δοκιμάσετε το λικέρ  θα γίνει  πολύ καλύτερο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου